Жените-социалистки от област Бургас се включват в инициативато на ПЕС " Жените срещу насилието"

Обсъдиха се и теми в областта на икономиката, както и политиката на ПГ на левицата за децентрализацията на дейностите между държавата и общините

Жените-социалистки от Бургаска област проведоха среща с народните представители от „БСП за България” инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев. Мероприятието се състоя в туристически комплекс „Странджа”, местност „Божура”.

Народните представители разказаха за работата на 44-тото Народно събрание, за структурирането на помощните му органи и участието им в комисиите. Разисквани бяха законодателните инициативи на ПГ на „БСП за България” в областта на социалната политика - пенсии, заплати, семейните помощи, въпросите за предучилищното и училищно образование. Обсъдиха се и теми в областта на икономиката, както и политиката на ПГ на левицата за децентрализацията на дейностите между държавата и общините.

По време на събитието жените-социалистки поднесоха на народните представителите подарък – старинен компас, със заръката да не губят вярната посока.

В същата местност Областният съвет на ОЖС на БСП-Бургас, съвместно с ръководствата на клубовете към ОбС на БСП, проведе заседание. Бяха обсъдени темите, които ще бъдат приоритет на Общинските клубове за утвърждаване на принципа на равнопоставеност между жените и мъжете, за повишаване професионалните и политически качества на жените, с цел реализирането им в обществения живот. Бяха набелязани и инициативи за взаимодействие с други женски движения и НПО.

Обсъдиха се и инициативите, с които жените-социалистки ще се включат в кампанията на ПЕС за 2017 г. – „Жените срещу насилието.“

Гости на заседанието бяха председателят на ОбС на БСП – Айтос Милена Куртова-Радева, председателят на ОбС на БСП – Средец Йона Чобанова и председателят на ОбС на БСП – Руен Диана Касабова.