Стойнев: Ние, от БСП, посочваме алтернативи за по- добър живот

Юни 18, 2017 Новини БСП в медиите 0 1902

Категорично заявихме какви са нашите приоритети и в момента ги следваме

„Където правителството бърка, е нормално от БСП да им показваме грешките и да посочваме алтернатива. Предлагаме за обсъждане алтернативи, които да подобрят живота на българските граждани“. Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред БНР. Той подчерта, че БСП е последователна и всичко, което е в предизборната платформа, като Закона за храните, отпадане на маловажен случай от Наказателния кодекс и контролът над  ЧСИ, намира законодателни инициативи. „Провалът на ГЕРБ във всички сектори е ясен. Правителството няма управленска и законодателна програма вече 2 месеца“, коментира той. По неговите думи е скандално писмото на началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова, в което иска от администрацията „да им напише домашното“. „Тази немощ на ГЕРБ е ясна. С нашите действия, защо да не подпомогнем и управляващите да вземат най-правилните решения. За нас сигурността както външна, така и вътрешна, е ключова и това ще бъде една от основните ни инициативи“, каза още народният представител. Според зам.-председателя на „БСП за България“ гражданите не се чувстват сигурни и спокойни, най-вече в малките населени места. „Има огромен проблем и още в предизборната платформа, ясно и категорично заявихме какви са нашите приоритети и в момента ги следваме“, подчерта Стойнев.

По повод идеята за преизчисляване на пенсиите, Драгомир Стойнев обясни, че левицата вече го е правила през 2008г. „Единствено и само ние сме го правили и означава преизчисляване на всички пенсии. Защото има огромна несправедливост – хора, които имат еднакъв стаж и принос към осигурителната система, да получават различни пенсии. Това го дължим на българските пенсионери, при положение, че над 60% са хората, които живеят под границата на бедност за 2017 г.“, уточни той. Според него приоритетите са ключови за едно управление и средства винаги ще се намерят. „Не може да има 2 млрд.лв. за саниране, а да няма 400 млн.лв. за преизчисляване на пенсиите. Още повече правителството се хвали с огромен излишък от приблизително над 2 млрд.лв.“, посочи той. Стойнев припомни, че това е обещание на БСП и ще бъде поставяно на дневен ред. „Хората трябва да знаят, че когато ГЕРБ и патриотите обещават 300 лв минимална пенсия, това означава 180 лв или максимум 200 лв. Те излъгаха българските граждани“, акцентира народният представител. „Понеже не могат да изпълнят своето обещание, ако минималната пенсия тази година не бъде покачена на 300 лв, БСП ще вкара законодателна инициатива за увеличаване на минималната пенсия още тази година на 300 лв“, допълни Стойнев.  

По повод референдума, зам.-председателят на „БСП за България“ заяви, че ГЕРБ отново са излъгали българските граждани, защото ако са имали желание- това предложение наистина да мине, са щели да бъдат максимално мобилизирани. „Не може да гласуват 90 човека против Кодекса за социално осигуряване – против увеличаване на доходите на нашите майки и бащи, на хората, които са строили тази страна, а час по-късно броят на народните представители в зала да бъде намален“, коментира Стойнев. Той е на мнение, че ГЕРБ са претърпели първия си голям провал. „ГЕРБ още повече се заиграва с настроенията на хората. Този нечестен подход ще засили разочарованието на хората към политиците“, каза още Драгомир Стойнев.