Георги Търновалийски и Манол Генов с приемна в община Съединение

14.06.2017 г.

Народните  представители от „БСП за  България” Георги Търновалийски  и Манол Генов се срещнаха с жители на община Съединение. На продължилата повече от два часа приемна бяха обсъдени предимно въпроси от местен характер, свързани с проблемите на общината, които според жителите се коренят в местната власт. На приемната присъстваха председателят на БСП Съединение Елена Попова и общинският съветник Пенчо Дерузов.

„ Община Съединение е само на 24 километра от Пловдив, но както казаха днес хората, дошли на приемната ми- без перспектива.... Вина за това, в последните години, жителите на общината намират в местната власт. В това, че повечето от решенията на Общински съвет се връщат за преразглеждане, в това, че Бюджета на общината за тази година е приет едва в края на април, но пък приемайки го общинските съветници са актуализирали заплатите си, както и тази на Председателя на Общинския съвет.“, сподели  в социалните мрежи своето притеснение Георги Търновалийски.

От поставените  въпроси става ясно, че  транспортната схема по селата, социалните грижи, чийто проект свършва през септември, а след това 147 човека ще останат без социален и личен асистент, разрушените пътища и битовата престъпност, децата, необхванати в обучителен процес, канализацията на селата и превенцията при наводнения са  теми, оставени от местната власт да се решават едва ли не от само себе си.

Тези въпроси изглежда се струват маловажни за кмета на общината, който предпочете да избегне срещата си с народен представител от БСП, отказа да предостави помещение в общинска администрация за провеждане на приемна, с мотива за "надпартийност", но ден по-рано предоставя такова за депутат от ГЕРБ, коментираха пък жителите на Съединение, които твърдят, че  местната власт дели хората на партиен признак, а това не води до добро.

„Ще продължа срещите си в община Съединение, защото хората там заслужават някой да чуе проблемите им и да търси решенията“ сподели в Търновалийски.

Следващият понеделник той ще се срещне с жителите на община Калояново.