Антон Кутев: Продължаваме да се борим за правата на хората с увреждания

Юни 14, 2017 Новини БСП 0 929

БСП се включи в благотворителен търг

„Продължаваме да се борим за правата на хората с увреждания“- това заяви  председателят на Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите в НС Антон Кутев на благотворителен търг в подкрепа на хората с увреждания.  ПГ на „БСП за България“ се включи в инициативата, която беше организирана от комисията и Центъра за независим живот.Лидерът на БСП Корнелия Нинова купи от името на ПГ една от инвалидните колички, превърнати от художничката Нина Жишева в произведения на изкуството и дарени за търга. Те са  наречени пеперудени колички.

Конкретната цел на търга бе да се купят асансьори за столично училище, където две деца имат нужда да се движат  с инвалидни колички и се налага майките им да ги носят три етажа по стълбите на училището.

Ръководената от Антон Кутев комисия си поставя за цел- с тази инициатива да привлече повече внимание към проблемите на хората с увреждания, които също имат право на достоен живот.   „Искаме тази сесия на Народното събрание да я посветим на хората с увреждания“, заяви председателят на комисията.

Водещата на търга и член на комисията, Нона Йотова, пое ангажимент пред присъстващите хора с увреждания, това да не е последната такава инициатива и тепърва да се предприемат и много законодателни стъпки за облекчаване на тяхната социализация.