Корнелия Нинова: Искам обществото да знае истината за КСНС

Юни 10, 2017 Новини БСП 0 866

10.06.2017 г.

"И на мен ми се иска обществото да знае истината, медиите да бяха вътре, за да види народът истинското Ви лице за първия КСНС при президента Радев, г- н премиер. Няма да прекрача граници и няма да коментирам секретна информация. Както на КСНС при президента Плевнелиев, така и на този съвет, единствената Ви грижа бе Вашето лично и на партията Ви оцеляване, а не националният интерес." Този коментар написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отбелязва, че при Плевнелиев единствената  мисъл на премиера  е била как да свали законно избраното правителство, а при Радев - как правителството на ГЕРБ да изкара цял мандат за пръв път.

"На този съвет, Вие отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 В МО. Попитах Ви какво става с 3 млрд. излишък, та нямате 300 млн. лева, с които да осигурите нормални условия за работа на полицаите. Не ми отговорихте-  къде се изпари излишъкът, но заявихте, че спешно ви трябват още 10 млрд лв. "- пише още Корнелия Нинова. Тя е казала тогава на Борисов,  че ако му мине наум да  тегли нов заем, много мирише на нови избори.

"Отказахте да започне веднага модернизацията на армията и я разсрочихте за 15 години напред. Вашият министър Горанов заяви, че няма да увеличи до 2% от БВП разходите за отбрана. Тогава казах, че е пълно лицемерие да декларираме, че човекът е най-важен в системата на сигурност, че ще има ускорена модернизация и че ще има 2% за отбрана, след като всички чухме от Вас, че това няма да стане. Казах, че отказвам повече да лъжем хората и по-добре да обявим истината. Десетки години политиците лъжат народа."- продължава разясненията лидерът на БСП. Нинова заявила тогава, че тя  няма да излъже и иска промяна в поведението на политическата класа.  Председателят на БСП продължава: " Попитах Ви - защо го правите. Ще говорите нещо, което нямате никакво намерение да изпълните. Отговорихте- "за да не излезе, че противореча на президента Радев и да изглеждаме приятели". Предупредих държавния глава, че го подвеждате и се оказах права. Още на другия ден изтеглихте от МС доклада по сигурността на служебния министър Янев, в който се казваше цялата истина за състоянието на отбраната. И днес да ми се правите на загрижен спасител - няма да стане."