Корнелия Нинова: ГЕРБ предлага разговор за миналото, а ние решения за бъдещето. Вие избирате

Юни 09, 2017 Новини БСП 0 1873

Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова на среща с членове на партията и граждани в Асеновград

ГЕРБ ви предлага разговор за миналото. Ние решения за бъдещето. Вие избирате. Нашите решения са предизборните обещания в действие. Не сме се отклонили нито милиметър от казаното. А то беше: ще запазим държавната и общинска собственост- обещано, изпълнено. Имате предложен закон за публичните предприятия

2. Ще защитим родното производство. Обещано- изпълнено: внесохме закон за храните.

3. Ще се погрижим за доходите и пенсиите: обещано- изпълнено: внесохме закон за преизчисляване на всички пенсии.

4.Ще се борим с монополите и паралелната държава- обещано- изпълнено- внесохме закон срещу злоупотребите на ЧСИ.

5. Образованието е най- важно. Обещано - изпълнено- внесохме закон за връщането на парите в държавните и общински училища и един учебник за всички.

6. Ще се борим да намалее битовата престъпност- обещано - изпълнено- внесохме закон за отпадане на маловажен случай. ГЕРБ и ОП ви излъгаха и се отметнаха от обещаното. Предлагат ви разговор за миналото. Очакват да се обърнете с лице към миналото и зад гърба ви, да ви откраднат бъдещето- със закон за вечните концесии, със закон за строителство по морето, с новия заем от 200 млн. от вчера. И днес сме при вас, не само преди избори. 28 екипа в 28 области, всеки месец ще се отчитаме за свършената работа, за която един милион българи ни изпратиха в парламента.

Живеете в прекрасен град, благодарение и на усилията на кмета Емил Караиванов и неговия екип, поздравявам ги и им пожелавам и занапред да се грижат за вас.

На събитието присъстваха и зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев, народните представители от ПГ на левицата Георги Търновлийски, Манол Генов, Георги Йорданов, Теодора Халачева, кметът на Асеновград Емил Караиванов и близо 200 граждани на гр. Асеноград и общината.