Обединението на жените-социалистки с инициативи към обществото

Юни 04, 2017 Новини БСП 0 2139

Жените срещу насилието е основна тема на обединението

Цялостната дейност на ОЖС ще се подчини на инициативата на ПЕС жени за 2017 г. „Жени срещу насилието“. В рамките на тази инициатива до края на годината всички общински клубове ще направят свои предложения за кампании по места.

„Членовете на обединението са категорични, че трябва да се търсят причините, а не само последствията. Затова ще организираме своите действия и в подпомагане на социално уязвими групи, законодателни инициативи в подкрепа на млади семейства, самотни жени и възрастни, както и такива по проблемите на равнопоставеността, включително и на пазара на труда, с които да дадем увереност на българката в тези трудни времена“, заяви председателят на НС на Обединението на жените-социалистки Катя Николова по време на заседание на Националния съвет.

В рамките на дискусията бяха определени няколко насоки на дейността на обединението до края на годината, сред които темите за отговорното родителство, съхраняването на българската идентичност и разширяване влиянието на ОЖС.

Обединението на жените-социалистки в София предлага провеждане на конференция под мотото „Насилието и агресията през очите на жената“, а в област Пловдив предложението за кампания е под наслов „Чуй ме! Виж ме!“, която включва освен информационна кампания и поставянето на лилави пешеходни пътеки. В Пловдив област ще се проведат информационни кампании и кръгли маси, чиито финал ще бъде в седмицата – 25 ноември – 10 декември. „Дейността ни ще се разширява чрез създаване на нови контакти в НПО, представителства на читалищни и училищни настоятелства, жените предприемачи и представителите на обединението в местната власт“, каза също Катя Николова.

Кирил Добрев: Впечатлен съм от всички ваши инициативи. Заставам плътно зад вас

„Впечатлен съм от всички инициативи, които се предложиха по време на заседанието на НС на Обединението на жените-социалистки. Заставам плътно на ваша страна и съм готов да реализираме всяка една от тях”. Това сподели по време на заседанието заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

„Апелирам към вас да бъдете особено активни, защото не е тайна, че жените са по-социално чувствителни към случващото се в обществото”, подчерта Кирил Добрев. Заместник-председателят на БСП подкрепи ОЖС и при желанието им през 2017 г. цялостната дейност на организацията да бъде подчинена на инициативата на ПЕС „Жените срещу насилието“. „Нека да дадем повече гласност на тази тема и да покажем, че във всяко населено място има жена-социалист, към която потърпевшите от домашно или друг вид насилие жени могат да се обърнат и да намерят подкрепа”, коментира Кирил Добрев.