Иво Христов: Главчев се отърва само с 4 гласа. Не може парламентът да не работи

Юни 02, 2017 Новини БСП в медиите 0 1020

Не може работата на парламента да се свежда до пресиране на опозицията

„Председателят на парламента Димитър Главчев се отърва само с 4 гласа, което е показателно. Не може новият парламент да започва работа с дребнави заяждания от председателя му, с цел да бъдат пресирани опозиционните депутати“. Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Иво Христов по БНТ. По думите му сега парламентът не работи.

На въпрос защо БСП не е приела предложението- лидерът й Корнелия Нинова да стане председател на парламента, Иво Христов  заяви: „Тя е лидер на опозицията. Когато си в опозиция- си опозиция. Не можеш да бъдеш малко в опозиция и малко на власт.“ По думите му управляващите се опитват по всякакъв начин да заличат  разликата в политиката. Политиката не е да плеснем с ръце и да се прегърнем, а е отстояване на политически позиции. Нашите идеи са ясно заявени в програмата ни“, обясни той.

По повод разгорещените спорове в парламента, Иво Христов каза, че когато няма съдържание, формата става съдържание. „Управляващата коалиция няма идеология и затова тя говори за антикомунизма. И ако ще се говори за комунистическо минало, хора в управляващото мнозинство трябва да видят каква е тяхната лична и родова автобиография. България е малка страна, всички се знаем“, коментира проф. Христов.

Той бе категоричен, че тонът на омразата трябва да бъде прекратен в името на интересите на България. „Предстоят ни тежки изпитания и ние не се намираме в добра кондиция – нито военна, нито икономическа, нито демографска. Вижте какво се случва с Европа, НАТО. Някои хора си мислеха, че Европа ще ни храни и НАТО ще ни пази“, каза той и допълни, че едва ли това ще се случва но начина,  по който си мислим.