Председателят на БСП Корнелия Нинова поздрави Зоран Заев по повод избирането му за министър-председател на Република Македония

Юни 02, 2017 Новини БСП 0 938

поздравителен адрес

ДО
Г-Н ЗОРАН ЗАЕВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ

 

 

Уважаеми г-н Заев,

 

Oбръщам се към Вас, за да изкажа най-искрени поздравления от името на ръководството на Българската социалистическа партия и от свое име по повод избирането Ви за министър-председател на Република Македония.

СДСМ е член на нашето политическо семейство и винаги може да разчита на подкрепата на Българската социалистическа партия. България цени високо двустранните отношения с Република Македония и Вие като прогресивен лидер на новото правителство можете да допринесете за решително подобряване на сътрудничеството между нашите две страни. Надяваме се, че този напредък в отношенията ще доведе до подписване на Договора за приятелство и добросъседство,  преговорите по който продължават от години. Заедно с това сме убедени, че Република Македония под Ваше ръководство ще поеме много по-уверено по пътя на интеграцията в ЕС, за което можете да разчитате на нашата подкрепа.

Пожелавам Ви добро здраве, енергия и вярвам, че ще продължите да държите на идеите, които сте избрали да защитавате. Приемете още веднъж нашите поздрави и най-добри пожелания за по-нататъшни успехи.

 

 С уважение,

 

 

 

 

         

Корнелия Нинова

Председател