Антон Кутев се срещна с организации, защитаващи правата на децата

Той пое ангажимент пред организациите да разгледа подробно поставените искания и при повторна среща, да инициира действия за тяхното разрешаване

Родители на деца, подкрепящи граждански организации – Федерация за защита правата на децата, Асоциация за детско развитие „Член 24“ и Фондация Бащи за отговорно родителство проведоха среща с председателя на парламентарната Комисия по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите Антон Кутев.

Родителите представиха няколко проблема пред Кутев - злоупотребите със Закона за закрила на детето и Закона за защита от домашното насилие; при отнемане на деца от родители; при изпълнение на съдебните решения относно родителския контакт; липсата на контрол при извършваните инвитро процедури. Поставено бе и искане за въвеждане в българското законодателство  на статута „споделено родителство“.

Председателят на комисията пое ангажимент пред организациите да разгледа подробно поставените искания и при повторна среща, да инициира действия за тяхното разрешаване.