Кирил Добрев: Политика се прави и извън прожекторите. Ще гo докажа

Май 28, 2017 Новини БСП в медиите 0 1112

БСП няма да бъде пречупена и не се продава

„Решението да напусна парламента го взех с цялото си убеждение, че ерата ми там, по тази избирателна система, приключи“. Това заяви пред bTV зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев. Като причина за това, на първо място той посочи, че  винаги е бил радетел на промяната в БСП, за смяна на поколенията и може би неговата оставка е част от това.  „На второ място се сбъдна  отдавнашна моя мечта- в парламента да влезе едно ново поколение политици, родени, повечето след 1980г“, допълни Добрев. На трето място той посочи, че винаги е критикувал предишните ръководители в партията, че политика може да се прави и извън НС, извън прожекторите, по места, и сега е дошло времето да го докаже. По думите му, по места много хора са смачкани от машината на ГЕРБ и те имат нужда от подкрепа и да знаят, че БСП е зад тях, и именно там той ще съсредоточи усилията си.

„Парламентът трябва да е върховният орган у нас и там да се взимат важните решения. След 3 мандата на ГЕРБ обаче, това не е така“, коментира  Кирил Добрев. По думите му,  мнозинството от депутатите са машинки за гласуване, а парламентът е печатът, с който се узаконяват всички действия на МС. „Може и да учудващо, че няма законопроекти в момента и парламентът работи по 26 минути. Това е причината – МС се занимава с други неща, уреждат постове и назначения и няма кой да подава законопроекти на Народното събрание, което да ги подпечатва“, каза още той.

 

БСП няма да бъде пречупена и не се продава

 

Кирил Добрев припомни, че след неглижирането на парламента, Борисов е предложи председател на тази институция да стане лидерът на опозицията. „Няма да стане. БСП няма да бъде пречупена и БСП не се продава“, категоричен бе зам.-председателят на левицата. По думите му, в една демокрация- трябва да има управляващи, трябва да има и опозиция. „Хората гласуваха за промяна, но благодарение на конфигурации в парламента, получиха пак същото, като преди. Единствената алтернатива на това управление остава  БСП“, заяви той.

На въпрос за отношенията между БСП и ОП, Кирил Добрев заяви, че макар и преди изборите да е имало допирни точки в предизборните програми, патриотите са показали след това, че тези програми за тях нямат никаква стойност. По думите му те са изневерили на обещанията, дадени пред избирателите им, но на фона на това са се пребори за назначения. Като пример той посочи, че Валери Симеонов е оглавил Съвета по интеграция на малцинствата. „Той да интегрира малцинства, е все едно да ме убедите, че в природата съществува вълк веган, който да пази стадото“, заключи Кирил Добрев.