Корнелия Нинова: Настояваме за преразпределяне на субсидиите - по-голямата част да е за производителите на плодове и зеленчуци

Май 16, 2017 ПАЗАРДЖИК Новини БСП 0 2036

ГЕРБ го обещаха в предизборната си кампания, нека поне това свършат

"Настояваме за преразпределение на субсидиите така, че по-голямата част от тях да се насочи към производителите на плодове и зеленчуци. Българското производство е чисто и качествено, но е неконкурентоспособно спрямо вносните стоки заради по-голямата субсидия на другите европейски страни". Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с производители на зеленчуци в пазарджишкото село Карабунар. Тя припомни, че това е предизборен ангажимент на ГЕРБ и изрази надежда поне него да изпълнят, предвид всички откази да изпълняват програмата си.

Пред тях тя обяви, че в четвъртък БСП за България внася в парламента закона за храните, с който търговските вериги се задължават да продават определен процент българско производство от съответния регион. "Този опит сме го видели в Румъния, Унгария и други европейски страни, които защитават родното си производство", допълни Нинова. Тя припомни, че законопроекът е изготвен заедно със Съюз Произведено в България, където членуват над 1500 производители.