Д-р Нанев, дръжте си линейките и хеликоптерите, дайте си ни болниците!

От няколко седмици хората в отдалечените градове и села на родината се питат как ли ще се лекуват като им закрият болниците

От няколко седмици хората в отдалечените градове и села на родината се питат как ли ще се лекуват като им закрият болниците. Отговорът долетя от министър Божидар Нанев, който с реформаторски патос разкри следната картина пред очите на пациентите: ако случайно получите инфаркт - не се притеснявайте! Лечебно заведение вече нямате, но след обаждане на 112 ултрахипермодерна линейка ще дойде от най-близката болница. Това ще да е на не повече от 60-80 км от дома ви. В краен случай до вас може да достигне един от трите хеликоптера в държавата, в който има невероятно медицинско оборудване.

От това, обаче на човека с инфаркта няма да му стане по-добре. Коя ще е тази линейка, която ще вземе няколко десетки километра за три минути? Но тя е много добре оборудвана, би отговорил Нанев, снабдена, видите ли, с последните чудеса на медицинската техника. За колко измъчени българи ще вдигнат хеликоптери? И къде ще кацнат, ако случайно излетят?

Д-р Нанев, дръжте си линейките и хеликоптерите, дайте си ни болниците!

Здравният министър не е сред тези стотици хиляди души, чието право на лечение ще бъде отнето. А и той, като лекар, би трябвало да знае, че спешната помощ затова е спешна, защото идва бързо, и защото хората се нуждаят от това. Ето как някакви „реформатори" си играят с живота на българите и ги оставят в ръцете на съдбата. За да може накрая финансовият министър Симеон Дянков да спи спокойно, защото с парите от фалиралите болници бюджетът му ще е балансиран.