Драгомир Стойнев: Всички парламентарни сили подкрепиха нашата декларация за Македония

Апр 29, 2017 Новини БСП в медиите 0 982

Нужно е ускореното присъединяване на държавите от Западните Балкани в ЕС

"Днес се случи нещо изключително важно в българския парламент - въпреки атаките от управляващата партия директно към лидера на БСП Корнелия Нинова, ние предложихме декларация по повод на това, което се случва в Македония. И съм изключително удовлетворен, че всички политически сили се обединихме зад тази декларация и днес показахме, че имаме държава." Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев по БНТ. По думите му, когато всички политически сили застават зад подобна декларация, това е знак, че институциите в България работят, че парламентът дава знак, че е готов за председателството на Съвета на ЕС. "Считам, че по този начин трябва да се работи и в бъдеще, когато става въпрос за националната ни сигурност", каза Стойнев. По думите му днес всички политически сили в НС са наложили първия основен приоритет на нашето председателство и той е записан в декларацията- ускореното присъединяване на държавите от Западните Балкани в ЕС. 

Драгомир Стойнов поясни, че левицата ще подкрепи бъдещо правителство в три основни сфери - председателството на Съвета на ЕС, националната и вътрешната сигурност и демографската катастрофа. "По тези приоритети ние ще го подкрепим, но ние обещахме на хората  да казваме истината. И именно затова бяха създадени и комисии в НС- като тази за водата в Хасково, както и комисията, която разглежда труда на хората и заплащането им. Сега искаме и временна комисия за изясняване на случващото се и с автомагистралите в страната ни", подчерта той. 

Драгомир Стойнев се възмути, че  управляващите са отнели правото- истината да се чува от ефира на БНТ. "Това се случи чрез правилника за работа на Народното събрание. Те прехвърлиха парламентарния контрол от БНТ към БНТ2, която е с много по-малка гледаемост", стана ясно от думите на Стойнев.