Петър Курумбашев ще се срещне с ученици от община Етрополе

22.04.2017 г.

Евродепутатът от Групата на СиД Петър Курумбашев ще бъде гост на СУ "Христо Ясенов" в гр. Етрополе. С учениците от община Етрополе Петър Курумбашев ще разговаря за това накъде отива Европа; за правата и задълженията на българските ученици и студенти; за въвеждането на българския език като матуритетен в ЕС.

Срещата ще се проведе на 24.04. (понеделник) от 13.00 часа в сградата на СУ "Христо Ясенов", като в нея ще се включат и ученици от Професионална гимназия "Тодор Пеев",  ОУ "Христо Ботев", ОУ "Георги Бенковски"- с. Малки Искър, ОУ "Христо Ботев"- с. Лопян, както и кметовете на Правец и Етрополе - Румен Гунински и Димитър Димитров. 
 

СУ "Христо Ясенов" е едно от одобрените, кандидатствали за участие в Програмата за училища посланици на Европейския парламент - образователна програма, насочена към ученици от средни и професионални училища. Целта ѝ е да помогне за повишаването на осведомеността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите хора, като им предостави активни знания за Европейския съюз, и по-специално за Европейския парламент.