Драгомир Стойнев: Предложенията на БСП в предизборната програма ще станат законодателни инициативи

Апр 20, 2017 Новини БСП в медиите 0 1052

Предлагаме временна анкетна комисия, която да разследва работодатели, които са некоректни

„Предложенията на БСП в предизборната програма ще станат законодателни инициативи. Имаме и предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва тези работодатели, които са некоректни към своите работници.” Това заяви народният представител и зам.-председател на ПГ на  „БСП за България” Драгомир Стойнев по БТВ. Той каза също, че сега има много млади хора в парламентарнат група на „БСП за България”, което показва и новият стил на работа на левицата. „Дава се шанс на млади, опитни хора, да заемат ключови позиции”, обясни Стойнев.

„Имаме една основна краткосрочна цел и тя е успешното ни председателство на ЕС. Трябва всички политически сили да се обединим около успешното председателство. В крайна сметка, в следващите години, ще се решава не само бъдещето на Европа, а и как страната ни стои там”, заяви Драгомир Стойнев. Той изрази надежда, че всички политически сили могат да бъдат единни, когато става въпрос за националните интереси.

Стойнев бе помолен да коментира и конфигурацията на новото управление на държавата: „Борисов и ГЕРБ никога не са имали пълен управленски мандат. Нормално е да искат да имат такъв. Аз лично не виждам как в тази конфигурация, с оглед идеите, вижданията и приоритетите, които си поставят, ще издържат 4 години, при положение, че сега ние сме много силна опозиция.” Драгомир Стойнев изрази и съмнение, че между лидерите в конфигурацията ще има разбирателство, за да могат да прокарат своите реформи и издържат пълен управленски мандат.

Димитър Данчев: Първите законодателни инициативи, в които виждам моето участие, ще бъдат  свързани с българския бизнес

„Първите законодателни инициативи, в които виждам моето участие, ще бъдат  свързани с българския бизнес, насърчаване на производството на български стоки и храни.” Това заяви един от младите и нови лица в ПГ на „БСП за България” Димитър Данчев по БТВ. Той обясни, че неговите инициативи ще са в тази посока, защото се занимава с бизнес, свързан със селското стопанство. Данчев каза още, че иска да сподели собствения си професионален опит в работата си като народен представител.