Георги Свиленски: Ще сме опозиция, която отстоява национални каузи

Апр 10, 2017 Новини БСП 0 1110

10.04.2017 г.

"Промяната беше избрана от много хора. Почти милион български граждани казаха, че искат промяната, а не това, което е било досега." Това каза по БНТ избраният за народен представител от „БСП за България” от София Георги Свиленски. Той отрече тезата, че БСП е имала антиевропейска реторика по време на предизборната кампания. „Ние доказахме, че защитаваме българските национални интереси. Това не означава, че сме антиевропейска и антинатовска партия”, добави Свиленски.

"Не сме решили дали ще отидем на срещата с ГЕРБ", каза Свиленски и припомни позицията на БСП, че левицата няма да сключи каквото и да е коалиционно споразумение с партията на Бойко Борисов. „Ще сме опозиция, която отстоява и подкрепя национални каузи”, добави той.

Георги Свиленски припомни, че БСП е готова да даде юридическа подкрепа на организациите на производителите в България, които решиха да дадат на съд решението на КЕВР за увеличение на цената на газа. Подобна позиция за подкрепа беше изразена и от лидера на партията Корнелия Нинова. „Цената не трябваше да се повишава толкова много. Служебното правителство няма как да влияе на КЕВР. За съжаление, в някои случаи Комисията работи под политически натиск, както през декември, когато не е повишила цената на газа”, каза Свиленски.