Софтуерната фирма Симантек с инвестиционни намерения за Русе

Русе:   Вчера заместник-кметът на Община Русе Александър Неделчев се е срещнал с директора на сектор „Бизнес-развитие” на американския клон на компанията „Съдърланд” Джон Новак и мениджъра на световноизвестната софтуерна фирма „Symantec” LTD г-жа Дороти Глас

Русе:

 

Вчера заместник-кметът на Община Русе Александър Неделчев се е срещнал с директора на сектор „Бизнес-развитие” на американския клон на компанията „Съдърланд” Джон Новак и мениджъра на световноизвестната софтуерна фирма „Symantec” LTD г-жа Дороти Глас. За първи път в нашия град гостува представител на „Symantec” LTD. За Русе фирмата научива от инвестиционния посредник „Съдърланд”, които още през пролетта на миналата година са проявили интерес към Русе. „Symantec” LTD е световен лидер в сферата на защитни софтуерни продукти и програми.

На срещата са обсъдени инвестиционните намерения на „Symantec” LTD в Русе. Според Джон Новак предимствата на България пред останалите страни в Източна Европа са, че  страната ни и град Русе имат чудесни IT специалисти, добър бизнес-климат и стратегическо географско положение.„Symantec” дори са предложили на компаниите, с които работят да инвестират в нашия град.

Зам.-кметът Неделчев е представил цялостна визия на града, както и по-важните моменти от плана за развитие на Русе и региона. Гостите останали впечатлени от историята на града, архитектурата и възможностите за реализиране на цялостна логистична мрежа в региона. Те са получили специален справочник на инвеститора от Община Русе.

След срещата със зам.-кмета, Джон Новак и Дороти Гласса разговаряли  с ректора доц.д-р Христо Белоев за възможността русенски студенти да работят за „Symantec” LTD.