Младежкото обединение в БСП протестира срещу затварянето на болници

Фев 03, 2010 Новини БСП 0 1268

  Управляващите от ГЕРБ са на път да извършат геноцид над българския народ със закриването на десетки болници в малките общини

 

Управляващите от ГЕРБ са на път да извършат геноцид над българския народ със закриването на десетки болници в малките общини. С тази позиция Младежкото обединение в БСП излезе днес на протест пред Министерството на здравеопазването. Младежите бяха подкрепени от медицински сестри, лекари и граждани от общините Годеч,  Сливница, Трън, Пловдив, Враца.

Младежите - социалисти „прегледаха" министъра на здравеопазването и му поставиха диагноза - тежко възпаление на здравната реформа с превишени изисквания към болниците. Министър Нанев има нулеви стойности на грижа за пациента и  няма право на лечение, тъй като болниците се закриват. Това пише в изготвеното от протестиращите младежи направление за хоспитализация на д-р Божидар Нанев.

Г-н Нанев, цинични са думите ви, че ще ни возите до Трън с хеликоптери. Извозването на хора напомня грозни похвати от миналото. Ние ще останем тук, защото сме убедени, че всеки гражданин, без значение от малка или голяма община, има право на равен достъп до здравна услуга, заявиха протестиращите. По думите им в България дори 50-60 километра са проблем, а в Родопите и 15 километра са трудност. Как ще се придвижват възрастните, как ще се лекуват децата, нали всички плащат еднакви здравни осигуровки, питаха младежите.

Зад действията на правителството прозира рестриктивна и крайно либерална политика. Ако у вас е останал здрав разум, достойнство и остатък от човечност, трябва да спрете реформата в този й вид, апелира Младежкото обединение. Докато не се решат всички съпътстващи проблеми и не бъдат чути гражданите, откажете се от експерименти без финансов ефект. Закриването на болниците сега ще отвори още по-големи проблеми, предупредиха протестиращите.

Сегашните спешни центрове и линейки не решават проблема. Те и сега са недостатъчни и идват със закъснение. Първо е разумно да се реши проблемът с Бързата помощ, после да се затварят болници, настояха медицинските сестри от Годеч.