Катя Николова: Честит празник, скъпи другарки!

Мар 08, 2017 Новини БСП 0 986

Поздравителен адрес на председателя на Обединението на жените социалистки в БСП по случай 8-ми март

Честит празник, скъпи другарки!

          Отново е 8-ми март - ден, събрал в себе си очарованието на пролетта, красотата на подарените цветя, топлината на усмивките, чистосърдечността на признателните погледи  и вдъхновението от искрено изреченото, истинско "благодаря". Един ден в годината, който ни кара да поспрем , макар за миг в забързаното си ежедневие, един ден - символ на признание и внимание към жените - даряващи и пазещи живота. Един специален ден за специалната жена, ден в който се опитваме с любов да изразим всичко неизказано през останалото време.

          Роден в борбата, този ден носи в себе си копнежа за свобода и равноправие на жените. В трудния път на народа ни през вековете жените са навсякъде наравно с мъжете - в страданията и изпитанията, в погрома и победите. Те пазят огъня на живота и българския дух, за да ни има и днес, за да сме силни като нация и да вървим успешно към утрешния ден.

          Не е лесно. Знаем го, преживяваме го всеки ден. Днес, ние жените - социалистки имаме една важна мисия - да участваме в промяната на условията за живот в нашата страна. А това минава през победа на БСП на предстоящите избори. В обществото има натрупване на неудовлетвореност от живота и тази изгубена вяра можем и трябва да възродим. Има за какво да се борим заедно и то е постижимо и възможно.

          Ролята и мястото на обединението на жените-социалистки са видими и осезаеми в дейността на нашата партия и това ни дава самочувствие и ни мотивира да вървим решително напред.

 

В днешния празничен ден най-сърдечно ви пожелавам да сте здрави и вдъхновени, смело да следвате мечтите си, да сте силна и нежна опора за онези, които обичате. Нека дните ви са богати  на приятели, на споделени мигове на щастие и удовлетворение!

          Да бъдеш жена е дар. Мили дами, бъдете горди българки, много обичани и винаги красиви!     

 

Честит осми март!

 

 

                    Катя Николова

            Председател НС на ОЖС в БСП