Коалиция „БСП за България” даде старт на кампанията си в Средец

Мар 06, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 1519

„На 26 март трябва да направим промяната, за да може после всеки един от нас да каже „Аз участвах в тази промяна” – обобщиха социалистите

Коалиция „БСП за България” даде старт на кампанията си и в Средец. На събитието там присъстваха кандидатите за народни представители инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Яни Янулов. Всеки един от тях се представи пред присъстващите симпатизанти на партията и ги запозна с платформата на коалицията за предстоящите парламентарни избори.

„БСП е в една ситуация, която, след събитията на президентските избори, вариантът ГЕРБ да бъдат извадени от изпълнителната власт е много голям. ГЕРБ са притеснени. Тръгнаха много силно надолу. Историята с Ирина Бокова и Кристалина Георгиева бе това, което обърна окончателно мача”, каза водачът на листата на „БСП за България” от 2-ри МИР Бургас инж. Петър Кънев.

Социалистите завиха, че предизборната програма на „БСП за България” е алтернатива на всичко това, което се случи през последните две години в страната ни. Те посочиха, че от ГЕРБ няма какво ново да кажат на българския народ и искат да продължат да живеят и работят постарому .Това обаче означава липса на перспектива за младите хора в България.

А „БСП за България” залага на българското и на българщината.

„Ако говорим за индустрия – създаване на фонд „Индустрия“ с начален капитал от 500 млн. лв. за дялово финансиране на предприятия, изпълняващи определени критерии: десетгодишна стратегия за създаване и развитие на индустриални мощности на пазарен и регионален принцип, създаване на определен брой работни места, наемане на млади специалисти”, заяви вторият в листата Николай Тишев.

Освен това следва да има увеличаване капитала на фонд „Иновации“ със 150 млн. лв., с акцент подкрепа на млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки. Целта е да се насърчат българските кадри и те да намерят своята реализация в страната. Ключова роля в този модел ще изиграят Българската академия на науките и университетите в страната.

„На 26 март трябва да излезем и гласуваме с номер 10 в бюлетината и да направим промяната, за да може после всеки един от нас да каже „Аз участвах в тази промяна”, заявиха социалистите в Средец.