Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Гочев проведоха предизборна среща в Ахтопол

Мар 06, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 1643

Една от важните цели е България да развие устойчива, балансирана и ефективна транспортна система в услуга на хората и бизнеса

Кандидатите за народни представители на „БСП за България” от 2-ри МИР Бургас Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Гочев проведоха предизборна среща с избиратели в Ахтопол. Те разясниха на присъстващите приоритетите на коалицията за предстоящите избори.

Социалистите посочиха, че една от важните цели е България да развие устойчива, балансирана и ефективна транспортна система в услуга на хората и бизнеса. По думите им, трябва да се използва инфраструктурата на вътрешните водни и морски пътища като основа за развитието на интермодалността в партньорство с водещи международни логистични компании.

На срещата в Ахтопол бе обсъдено още, че българските производители на храни, земеделците и животновъдите трябва да се насърчават чрез пакет от специални мерки, а именно – наименованието „българско“ да бъде поставяно само на продукти, произведени в страната, чиято основна суровина е с произход от България; с наименованието „свежи плодове и зеленчуци“ да се категоризират само плодове и зеленчуци, произведени на територията на България; в асортимента на търговските вериги с годишен оборот над 2 млн. лв. задължително да се въведат следните минимални прагове за произведени в България продукти: 51 % плодове и зеленчуци в сезона на производството им и 30 % – извън него, 70 % мляко и млечни продукти, 25 % месо и месни продукти (без пилешко), 50 % пилешко месо, 75 % вино и спиртни напитки.