Нона Йотова: Избрах БСП, защото съм за промяната. Партията с най-адекватна политика за тази промяна е БСП

Фев 22, 2017 Новини БСП 0 1555

Влизам в надпреварата с абсолютна убеденост

„Избрах БСП, защото съм за промяната. Иска ми се в страната да се случи промяна към по-добро.  В момента партията с най-адекватна политика и големи възможности за тази промяна е БСП”. Това заяви пред БНР кандидатът за депутат от „БСП за България” от гражданската квота Нона Йотова. Тя разкри, че има наследствена връзка с партията, защото баща й е бил антифашист. „За мен не е било престъпване на принципи. Това е нещо съвсем нормално”, обясни още Йотова участието си в листите.

Ще работя за развитие на културата

Нона Йотова обеща, че ако бъде избрана за народен представител ще работи за развитието на културата. „В тази област може да се направят много неща. Нужен е добър закон за меценатството, така че големите фирми с радост да дават пари за култура. В момента има някакъв закон, който не дава сериозни данъчни облекчения на меценатите”. Нона Йотова допълни, че влиза в предизборната битка с абсолютна убеденост и без колебания.

Ако искаме промяна, трябва да застанем с името и авторитета си зад каузата

„В един момент обаче в мен узря идеята, че ако искаме промяна, не е достатъчно само да пишем в социалните мрежи саркастични бележки и да недоволстваме. Не става така.  Става, само ако наистина излезеш да защитиш своята гражданска позиция с името, личността си и застанеш зад кауза”, обясни решението си Нона Йотова. Още повече, че предложението да се включи в листите дошло от младежката организация на БСП- би било бягство от отговорност да откаже предложение от младите хора.

„Нямам намерение да напускам сцената”, зарече се актрисата.