Стоян Мирчев: Чухме гласа на хората- чрез лицата и програмата си

Фев 21, 2017 Новини БСП в медиите 0 403

Без модерно, национално отговорно, патриотично образование- няма как да развием икономиката, която искаме

„Разпознахме сигнала на обществото от президентските избори и референдума. Чрез програмата и чрез лицата, които я защитават, показваме, че сме оценили това, което ни казаха хората. Заложихме на нова визия”. Това заяви пред БНТ Стоян Мирчев, водач на листата на „БСП за България” в Силистра и член на ИБ на НС на БСП. Той изтъкна, че в листите БСП е заложила както на много млади хора, така и на опитни парламентаристи.

Мирчев подчерта, че БСП има изяло нова платформа с конкретни послания и цели, които иска да изпълни.  „Ще се опитаме по най-ясния начин да ги обясним на хората, за да спечелим тяхното доверие. Битката тепърва започва”, каза той. Мирчев смята, че големият акцент в платформата на левицата е българската икономиката. „В този тежък момент, държавата трябва да застане на мястото си и да защити българския производител”, аргументира се  той. Като друг основен проблем за страната ни Мирчев посочи корупцията и обясни, че по време на управлението на кабинета „Борисов 2” сме успели да се изкачим на първо място по корупция в ЕС.

Като основен приоритет Стоян Мирчев посочи образованието. „ГЕРБ също поставят в своята платформа образованието като приоритет, а до преди месец го съсипваха”, припомни социалистът. По думите му обаче левицата няма да се откаже от възможността да коригира образователната система там, където има проблеми. „Без модерно, национално отговорно, патриотично образование- няма как да развием икономиката, която искаме”, каза още той. Мирчев бе категоричен, че БСП стои твърдо зад тези свои приоритети. По думите му БСП е единствената партията, която е обещавала и е изпълнявала след това своите обещания.

Стоян Мирчев обясни, че БСП е срещу СЕТА, защото споразумението е във вреда на интересите на България и на целия ЕС.

„Призоваваме министъра на отбраната да даде повече информация по случая”, това каза Мирчев във връзка с появилата се информация за увеличаване на присъствието на НАТО в Черно море. Той подчерта, че конфликт между НАТО и Русия няма да доведе до нищо добро за Европа и България.