Михаил Христов: Трябва търпение, желание и ясно поставени цели, за да направим промяната

Фев 20, 2017 Новини БСП 0 898

Проф. Донка Александрова: Трябва да подкрепим вярата на българите в демокрацията

„Държавата трябва да има добри управленци и добри мениджъри. Затова БСП предлага създаването на фондовете „Индустрия” и „Иновации”. Те са насочени към младите хора, които трябва да бъдат подкрепени”. Това заяви параолимпиецът Михаил Христов, кандидат от гражданската квота в листите на „БСП за България” в ефира на телевизия BG on Air. „Имам много допирни точки с БСП. И с платформата й, и с нейната политика, като социално отговорна партия”, добави той. „През последните 10 години ми се налага да се боря със социалните проблеми в страната, защото съм човек с увреждания. Стигнах до извода, че мога да постигна много за промяната на България, но единственият начин е чрез политиката. И това отговаря на въпроса защо избрах БСП”, добави Христов.

Хората искат промяна веднага, но Рим не е построен за един ден

„Рим не е построен за един ден. За съжаление хората очакват промяна веднага. Трябва търпение, желание и ясно поставени цели, които да се следват”, категоричен бе параолимпиецът. "Едно от първите неща, които ще направя, е подобряване на политиката на фонда за лечение на деца в чужбина. Сега процедурата е прекалено тромава. Докато чакат одобрение за лечение, понякога това е фатално за тях. Първо трябва да се погрижим за децата, защото те са бъдещето на България", допълни Михаил Христов и заяви, че не БСП го е потърсила, а той се е обърнал към партията. „Като спортист, пожелавам на всички една честна битка. Без удари под кръста”, каза още параолимпиецът.

Проф. Донка Александрова: Убедена съм, че повечето българи ще подкрепят идеите на БСП за промяна

„Когато тръгваш в битка, трябва да го направиш с желание, убеденост и твърда увереност, че отиваш да победиш. Ако не вярваш в победата, не отивай в битка. Трябва да бъдат подкрепени достойнството, честта, самочувствието и вяра на българите в идеала, че демокрацията е нещо хубаво, а не някаква пошлост, с която определени хора си измиват ръцете, докато оправдават собствените си облаги”. Това заяви в ефира на БНР проф. Донка Александрова, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България” от гражданската квота. „Убедена съм и искрено вярвам, че повечето българи, честно мислещите, социално слабите в България, които са преобладаващи сред хората и интелигенцията, ще подкрепят идеите на БСП за промяна”, категорична бе тя. Проф. Александрова не скри, че много пъти е критикувала БСП. "Човешко е да се греши. Но когато сме сгрешили, трябва да се направи анализ, за да се разбере къде са причините за допускането им, както и какви са пътищата и начините за преодоляването им”, каза още проф. Донка Александрова. Тя обясни, че платформата на БСП за изборите е изпълнима.