Корнелия Нинова: Водачите на листи са доказани професионалисти, ярки партийци и авторитетни обществени личности

Фев 11, 2017 Новини БСП 0 11033

Членовете на НС на БСП приеха предложените от ръководството на партията водачи на листит

„При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова представи пред НС на партията критериите, които са били водещи при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите.  Тя обясни, че водачите са професионалисти в различни области - юристи, финансисти и икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпността,  външна политика, експерти в образованието, земеделието, културата и медии, специалисти в енергетиката, околната среда, младежка политика и спорт.   „Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции“, коментира председателят на БСП.  

Корнелия Нинова посочи като друг критерий обновлението, за което БСП е дала заявка - около 40 % са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи, които досега са били в парламента. На трето място тя посочи приемствеността -  сред водачите има кадри с дълъг партиен и парламентарен опит и нови, които за пръв път ще бъдат депутати. На четвърто място лидерът на левицата посочи съчетаването на ярки партийни кадри, с авторитет в обществото, които са ляво мислещи, не са членове на БСП, но приемат и споделят платформата, която бе одобрена  на конгреса и декларират готовност да работят в парламента за нейното изпълнение.  

Членовете на НС на БСП приеха предложените от ръководството на партията водачи на листите. 

Водачи на БСП по региони:

Благоевград - Тома Томов, телевизионен журналист, външнополитически наблюдател, продуцент и водещ на програма „Наблюдател“, която създава заедно с Димитър Иванов. Работи като журналист в списание „Младеж“, редактор на новините на БНТ, седмична програма „Панорама“, пътуващ кореспондент, създава и води документално – политическата програма „Светът в действие“, прави репортажи, коментари и филми, последните от които са: „Зло и култура“ – за работата на Ирина Бокова и ЮНЕСКО в Африка и Близкия изток; „Портрети на душата“  - за скулпторите Павел Койчев, Крум Дамянов и поетите Константин Павлов и Любомир Левчев. Томов е бил главен редактор на в. Стандарт. 

Бургас - Петър Кънев

Варна - Стефан Данаилов

Велико Търново - Весела Лечева

Видин - Филип Попов

Враца - Иван Генов Роден на 19.05.1953 г. в община Чирпан. Завършва „Атомни електроцентрали и остановки“ в Московския енергетичен институт и „Организация и управление на бизнеса“ в Свищов. Специализира в Германия. От 1980г. в различни етапи на своето професионално развитие - от най-ниското равнище в АЕЦ „Козлодуй“, той стига до изпълнителен директор на централата.

Габрово - Кирил Добрев
Добрич - Красимир Янков
Кърджали – Александър Симов
Кюстендил - Валери Жаблянов
Ловеч - Милко Недялков
 
Монтана - Атанас Костадинов

Пазарджик -о.з.полк. Славчо Велков – Анализатор, експерт по национална и международна сигурност и противодействие на тероризма.
Роден е на 04.09.1950 г. в гр.Велинград, Област Пазарджик. Образование: Висше военно - академично образование – ВНВУ „В.Левски” – гр. Велико Търново
ВА „ Г.С.Раковски – гр. София, диплом с отличие , профил командно – щабен. Професионален стаж: МО, МВР, МВнР, включително многобройни мисии зад граница. Университетски преподавател. Носител на най-високи отличия за постижения в различни области. Посланик на добра воля на хората с увреждания.
Семеен с две деца, внук и внучка.

Перник - Станислав Владимиров
Плевен - Васил Антонов

Пловдив-град - проф. Иво Христов – завършил е Софийския университет, магистър по право, доктор по социология на правото, специализирал е в Международен институт по право във Вашингтон, завършил е и Московската школа за политически изследвания. Работил е към Съвета на Европа в Стокхолм и Страсбург, консултант на правната парламентарна комисия, преподавател в Пловдивския университет.

Пловдив-област - Георги Търновалийски
Разград - Денчо Бояджиев
Русе - Крум Зарков
Силистра - Стоян Мирчев
Сливен - Таско Ерменков
23 МИР - София - Жельо Бойчев
24 МИР - София - Стефан Данаилов
25 МИР - София - Корнелия Нинова
София-област - Иван Ченчев
Смолян - Дора Янкова

Стара Загора - Драгомир Стойнев
Търговище - Светла Бъчварова
Хасково - Елена Йончева
Шумен - Иван Иванов
Ямбол - Кристиан Вигенин