Драгомир Стойнев: БСП няма да увеличава данъчната тежест на средната класа

Фев 06, 2017 Новини БСП в медиите 0 1320

БСП има конкретна платформа, а не празни обещания, написани на коляно в последния момент

„БСП има конкретна платформа, приета след като в продължение на 3 месеца бе обсъждана с неправителствени организации, специалисти, работодатели, синдикати, а не обещания, написани на коляно в последния момент”. Това заяви в ефира на Нова телевизия Драгомир Стойнев, член на ИБ на НС на БСП. „БСП няма да увеличава данъчната тежест на средната класа, а само 20% за доходи над 10 000 лева”, обясни той. Социалистът допълни, че във връзка с демографския срив левицата предлага на всяко едно работещо семейство да се приспада по 50 лева от данък общ доход за всяко едно дете. „Годишно в едно работещо семейство ще остават за едно дете 600 лева, а за две – 1200 лева”, поясни бившият икономически министър. 

По повод формулираната от БСП национална цел за 8 млн. българи, Стойнев заяви, че тя е свързана с желанието, което всяка една политическа сила в България трябва да има, за увеличаване на българското население. „Когато има желание за по-добра икономика, за повече благоденствие, не е нормално да се иронизира”, заяви Стойнев по повод изказвания на представители на ГЕРБ. По думите му реализирането на тази цел означава доходи, сигурност за семействата, младите  да остават тук и да постигат своите мечти. „Това е дългосрочна цел и няма как да стане за 4 години”, каза още той.

Стойнев подчерта, че когато се залага една цел като образование, тя трябва да е национална, но не само вдигане на заплатите и саниране на училищата. „Как ще обяснят ГЕРБ на хората, че за миналата година 20 000 деца са напуснали образователната система? Как ще обяснят закона, с който въведоха хаос в образователната програма за 6-ти и 7-ми клас и липсата на буквар?”, попита Стойнев. Той заяви, че БСП залага повишаване на процента от БВП за образование до 2020 г. до 5%. Друга мярка, която левицата предлага, е да има пътна карта образование-бизнес, с която бизнеса да каже от какви специалисти има нужда в следващите 5-10 години.