Кирил Добрев: Предстоят две важни промени в устава на БСП, с които се дава път на младите и се въвежда пряката демокрация

Фев 03, 2017 Новини БСП 0 652

С машинното гласуване е заложена мина от предишното управение

 "На референдума хората показаха, че не искат същите политически физиономии, както и поискаха повече пряка демокрация. Затова БСП, която е най-близо до тях, взе под внимание исканията им и прави две основни промени в устава  си. Първата: тези, които са били народни представители 12 години- повече да не бъдат такива. Втората промяна е, че даваме възможност на всеки член да участва в избора на председател на БСП." Това заяви пред БНР Кирил Добрев, член на ИБ на БСП и народен представител в 43-то Народно събрание. Той обясни, че с промените в устава се намалява възможността на партийните лобисти да манипулират избора за председател на партията. Добрев добави, че в левицата има много обучени млади хора. Той обясни още, че опитните кадри биха могли да продължат да работят в структурите на Националния съвет на БСП. „Партията е жив организъм и всеки може да намери своето място. Народното събрание е само едното от тях, където можеш да реализираш своите партийни идеи.” - коментира Кирил Добрев.
4 февруари раздели БСП, но обедини обществото
„Политиката е работа за бъдещето, а не спомен за миналото. Безспорно БСП е имала тежки мандати и провали през тези 25 години. Но винаги е успявала да се възстанови. Ние имаме самочувствие, че БСП е с пулса на обществото”, категоричен бе Кирил Добрев. Помолен да коментира изводите от февруарските събития през 1997 г., той заяви: „Четвърти февруари раздели БСП, но обедини обществото. В партията едни смятаха, че постъпката на баща ми е предателска, а други- че тя е спасителна. Днес, когото и да попитате, ще ви каже, че постъпката му е била спасителна. Това е заслуга на Николай Добрев и БСП." 
Кирил Добрев беше категоричен, че пред служебното правителство са заложени мини от предходното управление: „Предвидени са 30 милиона лева за изборите, а само техниката за машинното гласуване ще надхвърли 100 милиона лева. Заложена е мина от предишното управление с това машинно гласуване.”

Румен Радев е истинският президент

По повод работата на президента Румен Радев, Добрев заяви, че той е истинският президент на България. „Човек, с изключително самочувствие. Още с първото си посещение зад граница демонстрира сила. Показа, че външната ни политика ще се прави в България. На десетия си ден като държавен глава наложи вето на закон, в който имаше съмнения за корупция", заключи Кирил Добрев.