Корнелия Нинова: Ще бъдем първа политическа сила на изборите. Ще променим България

Янр 15, 2017 Новини БСП 0 2079

Знаем накъде сме тръгнали. Имаме дългосрочна цел. Знаем как да я постигнем

"Смятам, че ще бъдем първа политическа сила на тези избори, защото знаем накъде сме тръгнали. Имаме дългосрочна цел. Знаем как да я постигнем и кой да япостигне." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия. 

Лидерът на БСП сподели желанието си за промяна на България -  след няколко години тя да е такава, че когатодържавен глава или премиер влезе на международна среща, всички да го гледат с уважение. Корнелия Нинова продължи картината на желаната промяна -  да няма необработваема земя в страната, а учител, читалище и книга да са свещени думи, първото впечатление на човек, когато отиде в парк- да са млади семейства с детски колички, както и да няма просяци по улиците. „Такава България искам и който е готов да я правим- добре дошъл е да работим.“

Промяната се състои в три думи: правила, справедливост и нормалност

Корнелия Нинова сподели, че на последната си среща със Стефан Данаилов той я попитал каква промяна е нужна за страната. „Казах му три думи: правила, справедливост и нормалност“. Помолена да обясни, какво значение влага във всяка дума, Нинова каза: „Под правила, например да се разбира, че обществена поръчка би спечелил всеки умен и работлив, а не ако е приближен до министър и му дава комисионна. Под справедливост- че ще влезеш в затвора, ако нарушаваш правилата. И нормалност във всичко. Не е нормално да си плащаш цял живот здравните осигуровки и ако ти се наложи да идеш при специалист, да не можеш поради недостиг на направления“.

Корнелия Нинова припомни, че преди година електоралното доверие в БСП е било 11%, а сега е 24%. „За президентските избори имахме мъдростта да предложим на хората това, което искат като промяна. Чист и необременен човек, който да им пази достойнството, както и националния интерес. Ние започнахме вече тази промяна. Предстои да направим промяната в БСП. Хората на референдума казаха, че искат да участват повече във взимане на решенията, а не елитите да им определят живота. Затова даваме на членовете си възможност да си избират председателя, а той ще има право на два мандата, за да не е вечен. Ще има и мандатност на народните представители“, обясни Нинова.

Времето и действията на генерал Радев ще докажат, че е човек, който защитава българския интерес

Лидерът на БСП определи президента Румен Радев с думите: „Чист човек, който не е обременен. Българин, който винаги ще поставя България в центъра на решенията си. Времето и действията му ще докажат, че той е човек, който ще защитава само българския интерес“. Корнелия Нинова припомни, че през цялата предизборна кампания генералът е защитавал тезата, че санкциите срещу Русия вредят на българския национален интерес. „Винаги е казвал, че външната ни политика, трябва да е балансирана, че европейското ни бъдеще изобщо не подлежи на коментар. Ние сме членове на ЕС и НАТО и трябва да спазваме правилата и решенията, но това не пречи санкциите срещу Русия да паднат, защото пречат на България“, даде пример Нинова. Отрече вероятността да се намесва във взиманите от него решения.

За служебния кабинет лидерът на БСП припомни, че негова задача е да подготви предстоящите избори, както и да не се прекъсне работата по подготовката за председателството на ЕС у нас. Тя остро разкритикува президента Росен Плевнелиев с думите: „Унизително поведение през цялото му президентство“. Нинова бе категорична, че мандатът му е бил слаб.