Областният съвет на БСП – Перник иска повече прозрачност и социална отговорност в решенията на кметския екип, свързани с обществения транспорт

12.01.2017 г.

Във връзка с последните събития около смяната на фирмите, обслужващи линии №16 и №17 от градския транспорт и подготвяният за утре протест на превозвачите, областният съвет на БСП – Перник застава зад исканията на автобусните фирми  за повече прозрачност във всички действия  на общинската администрация и кметския екип. Ние, социалистите винаги сме настоявали за повече прозрачност и социална отговорност в действията на управляващите в цялата област. Подмяната на една фирма, обслужваща автобусните линии с друга, без ясни критерии прилича повече на опит за лично облагодетелстване, отколкото на грижа за перничани.
След като кметският екип иска транспортът в Перник да бъде по-екологичен, защо с лека ръка захвърли тролейбусите? Широко пропагандираните 5 млн. лв.  и обещанията за нова мрежа за тролеите, три нови тролея, изграждане на нови спирки, контролен пункт и други бяха забравени. Социалната функция на общинския транспорт за възрастните и учениците също се изпари със закриването на „Тролейбусен транспорт“.