Весела Лечева: Искаме да премахнем мутренския модел на управление в икономиката на страната ни

Янр 09, 2017 Новини БСП в медиите 0 893

Предлагаме „Национален план за развитие на България“, за да се справим с този модел

„Ние винаги сме били отговорни към хората и затова сме подготвили „Национален план за развитие на България“. В него ще акцентираме върху икономиката ни, защото след като искаме стабилна социална защита и адекватни мерки, е нужно да променим икономическия модел, който ражда бедност и безработица. Модел, от който не зависи дали си близък до управляващите, за да може да правиш бизнес. Искаме да премахнем мутренския модел на управление.“ Това заяви членът на ИБ на БСП Весела Лечева по БНТ. Тя изтъкна, че в този план са разписани и мерки за малкия и средния бизнес у нас. „Всичко това ще го предложим на неправителствените организации, синдикати, граждани, за да чуем и тяхното мнение“, обясни Лечева.

Искаме една нова лява България

Весела Лечева припомни, че промените, които левицата предлага не са само на думи, защото новото й ръководство, когато дава обещания, ги спазва и даде пример с вътрешнопартийните промени, които се предвиждат. „Промени ще има не само по отношение на ръководството на БСП, но и вътре в левицата. Няма да правим процедури, с които да избираме поредното ни политическо ръководство. Ще променим нашия Устав, ще предложим пряк избор на председателя на БСП, както и мандатност вътре в партията. Искаме една нова лява България“, обясни членът на ИБ на БСП.

Лечева бе помолена да коментира и президентските избори, като обясни, че те са показали как хората искат не само нови лица, но и държат на професионалните качества на хората, които ще управляват държавата. Тя бе категорична, че след проведените избори е станало ясно как ГЕРБ вече не се ползват с доверието на хората.

Весела Лечева коментира и затрудненията на хората заради несвършената работа при снегопочистването. Тя заподозря, че има фирми, които печелят обществени поръчки, замествайки техниката за почистване на пътища със селскостопанска. „На много места може да се окаже, че една и съща фирма с една и съща техника почиства различни области. Няма как едновременно една и съща техника да е на две места“, заяви тя и допълни, че явно управляващите гледат на това като на бизнес, а не вземат под внимание проблемите на хората.

По повод желанието на ГЕРБ да удължат работата на парламента, Лечева бе категорична, че това са политически ходове,  за да може те да продължат да бъдат на власт, въпреки че са имали многократно възможност да направят нужните промени в държавата.

На въпрос дали тя или лица от БСП ще влязат в кабинет на Румен Радев, Весела Лечева категорично заяви, че тя няма да участва в него, както и хора от левицата.