Жельо Бойчев: „Борисов” 2 остана за още един месец- ежедневни скандали с назначения и сделки

Дек 21, 2016 Новини БСП в медиите 0 908

На изборите ще предложим на българските граждани нов тип развитие на страната ни

Още на 13.11.2016 г.  казахме, че този парламент е изчерпал възможностите си да състави правителство. Задава се въпросът- защо е било нужно всичко, което се случили през последния един месец.  Един месец на безвремие, в който това правителство работеше в оставка и ежедневно се генерираха скандали”. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Той подчерта, че този един месец всеки ден левицата е сигнализирала за скандални назначения във всички ведомства, скандални поръчки, разпоредителни сделки, подписване на договори. Той припомни, че миналата седмица левицата е съобщила за назначенията в МВнР, където е имало масово назначаване и избиране на постове като постоянния секретар и кандидатурата за секретариата на ООН. Той обясни, че днес БСП ще представи данни за поредните концесионни договори, които скоро приключват като процедури.

„Няма политическа логика- след като не си реализирал първи мандат, да чакаш трети и да подлагаш страната на това изпитание”, категоричен бе той.

На изборите ще предложим на българските граждани нов тип развитие на страната ни

Жельо Бойчев подчерта, че според левицата изборите трябва да са на 26.03.2017г., за да се спази Конституцията, където е записано, че изборите трябва да се насрочат до 2 месеца след разпускане на парламента. „Имаме амбиция да преложим на българските граждани на предстоящите парламентарни избори един управленски документ, който да покаже, че България може да има друг тип развитие”, заяви говорителят на ПГ на левицата. Той допълни, че БСП иска да покаже на хората, че може да се води  икономическа политика, стимулираща растежа, с която  българските предприемачи да знаят, че получават подкрепа от собствената си държава. Другият основен приоритет на левицата ще са -  бедността, доходите, заетостта и  деграфските проблеми на страната ни. „Това е голямото предизвикателство пред БСП. Диалогът ни в кампанията ще е с българските граждани, които да убедим в своите цели”, каза още социалистът

Жельо Бойчев подчерта, че БСП е партията, която провежда номинациите си най-ясно и най-публично. Той обясни, че на последния Национален съвет на партията са приети критериите, сроковете и правилата, по които ще бъдат излъчвани кандидатурите за депутати на БСП. Народният представител от ПГ на левицата поясни, че от 02.01.2017 г. основните партийни организации започват преглед и отчет на досегашната работа на народните представители, номинации и излъчване на нови кандидатури, които след това преминават през общинските и областните структури на партията. „Кулминацията ще е Конгресът на партията през февруари”, заключи Жельо Бойчев.