ГЕРБ-Рецепта : Mезенца за активисти, празни кутии за избиратели

Добрич

Добрич. Докато в офиса на ГЕРБ  в Добрич младежката организация свиква за днес - 29-12, събрание  на тема „На по чаша вино с областното ръководство" за отчет за тази година и за бъдещата им работа, неспокойният вятър в Добрич си направи шега с управляващите. Свали от елха в центъра на града средно големи пакети, опаковани с предизборни плакати на ГЕРБ. Дървото, което е общинска собственост, е непосредствено до бившия предизборен център на партията. Сега собственикът на обекта - Живко Мартинов, общински съветник, го е превърнал в магазин за дрехи, втора употреба. Активисти на ГЕРБ, наминавайки край кафето до елхата, решили да видят какво има в подаръците. Разкъсали опаковката с лика на  Борисов и открили празни кутии от обувки. Възмутени ги оставили провокативно отворени.

На този фон електронното съобщение на младежкия ГЕРБ в Добрич за курона днес завършва така: „Който има възможност да носи винце и мезенце".

Сред „мезенцата" на ГЕРБ в Добрич е и заемът от 10 млн. лева, който поиска кметът на ГЕРБ Детелина Николова от Общинския съвет, а мнозинството на партията й го осигури с гласуване. Подобряването на градската среда ще става през 2011 г., когато са изборите за местна власт. На фона на девиза на партията за прозрачно и честно управление, Д. Николова се кани да затвори кутията в общината за сигнали за нередности и корупция, защото била неефективна, въпреки десетгодишнита й история. Някои, гледайки магазина за дрехи втора употреба, признаха, че се чувстват така, защото са се доверили на ГЕРБ.