Момчил Неков води в Брюксел победители в евросъстезание

Депутатът в ЕП и младежката организация на БСП обучаваха пловдивчани през уикенда

Двудневно обучение на тема „История и институции на Европейския съюз“ се проведе в Пловдив под патронажа на евродепутата Момчил Неков. Десетки младежи премериха своите визии, идеи и знания и в оспорвано състезание, а отборът-победител спечели посещение в Брюксел.

Инициативата на младежката организация (МО) на БСП в Пловдив събра десетки младежи, които участваха в дискусия по темите: „Същност и история на ЕС“, „Институции на ЕС“ и „Възможности пред младите в ЕС“. Водещ на първия модул беше Камен Тодоров от екипа на евродепутата Момчил Неков, а на втория - Теодора Халачева – общински съветник и председател на МО в БСП в Пловдив.

След края на обучението и дискусиите, младежите, разделени в 5 отбора, участваха в оспорвано състезание с въпроси за Евросъюза. Те писаха и есе на тема „ЕС и бежанците – начини за справяне с кризата“, което формира част от оценката за представянето им на форума. Журито в състав Момчил Неков, Теодора Халачева, Красимир Карамфилов – юрисконсулт на „НЕК“ Пловдив и член на градския съвет на БСП Пловдив, и Камен Тодоров избра тима-победител. Отбор „Правистите“ в състав Иван Кърчев, Илия Илиев, Драгослава Кръстева, Лейла Адемова и Елеонора Димитрова надделяха над останалите младежи и спечелиха посещение на Европарламента в Брюксел. Там те ще се запознаят на място с работата на Момчил Неков, както и с функционирането на институциите на Европейския съюз.