БСП-Казанлък: Действията на мнозинството от ГЕРБ в града са бягане от отговорност

Наредбата, приета с Постановление № 208 от 12.08.2016г. на МС е дискриминационна към българските граждани и пагубна за националния интерес на  България

Наредбата, приета с Постановление № 208 от 12.08.2016г. на МС е дискриминационна към българските граждани и пагубна за националния интерес на  България, за това настояха в Декларация общинските съветници на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ на заседание в местния парламент днес. В нея се иска да бъде отменена Наредбата за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на Споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, както и да бъде преразгледана Позицията на България по отношение на Дъблинския регламент. 

От трибуната на местния парламент ръководителят на Групата съветници Пламен Караджов заяви, че гражданите не желаят Община Казанлък да сключва Споразумение за интеграция на бежанци, „предвид всички териториални, икономически и социални особености на общината, както и зараждащото се обществено недоволство”. В документа се изразява и надежда, институциите в страната да предприемат своевременно всички действия, с които да запазят и защитят България.

Съветниците на левицата настояха местният парламент да приеме тази декларация като общ негов документ и тя да се изпрати до президента, премиера и до председателя на Народното събрание.

Председателят на Общинския съвет Николай Златанов от ГЕРБ отказа да подложи на гласуване декларацията от БСП съветниците, с мотива, че не е разглеждан в постоянните комисии на Съвета. Той отказа Декларацията да бъде включена и в протокола на днешното заседание на Общинския съвет. Документът е внесен от групата на БСП още преди две седмици, но Златанов  решил да не я включва в дневния ред с мотива, че не е разглеждана по постоянни комисии. 

„Не сме изненадани, че мнозинството на ГЕРБ неглижира този изключително сериозен въпрос, свързан с бежанците, действията на общинското ръководство  днес показват отново бягане от отговорност, а не закрила интересите на гражданите”, коментира Пламен Караджов.