Ген. Радев в Карнобат: Трябва ни безкомпромисна позиция спрямо Турция, с оглед договора за реадмисия

Сеп 30, 2016 Новини БСП 0 601

Кандидат-президентът  в Айтос: Трябва да се преборим, за да има смисъл за България, за нейното развитие и бъдеще

„Никоя държава няма право да се меси  във вътрешнополитическия живот на страната ни, било то и чрез провеждане на политика в някои партии. Като президент ще се боря това да се спазва“. Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев на среща с обществеността в Карнобат. Той подчерта, че по сериозни теми, като бежанската вълна и отпадането на визи за Турция, представляващите ни в Брюксел трябва да внимават и да следят за спазването единствено на българските интереси.

Радев заяви, че трябва да използваме всички дипломатически канали в рамките на ЕС за безкомпромисна позиция спрямо Турция, особено  с оглед на договора за реадмисия. Той подчерта, че има  72 ясни критерии за безвизово пътуване, които Турция трябва да изпълни, а 5 от тях все още не е. Генералът поясни, че става въпрос основно за спазването на човешките права. „Европа не трябва да отстъпва от условията в споразумението за безвизово пътуване“, заяви той.  

Кандидат-президентът  в Айтос: Трябва да се преборим, за да има смисъл за България, за нейното развитие и бъдеще

„Трябва да се борим и да спечелим президентските избори, за да можем да осъществим нужната промяна, за да има смисъл за България, нейното развитие и бъдеще“, заяви генералът в Айтос. Той бе категоричен, че всички ние днес трябва да надигнем глас и да кажем, че няма да се примирим един от най-трудолюбивите народи да е най-беден; нацията ни да е заплашена от изчезване; да няма условия за развитие на малкия и средния бизнес; с продължаващото сриване на стандартите в здравеопазването и образованието; че младитe все повече напускат България и търсят препитание извън граница и там раждат децата си. „Ще бъдат ли те българи след едно, две поколения?“, попита той.

Ген. Радев заяви, че за да се промени ситуацията трябва да има алтернатива и тя ще дойде на 6-ти ноември. „Какъв коректив могат да бъдат другите кандидати в президентската надпревара, като повечето са част от управляващото мнозинство. Ще контролират сами себе си ли?“, попита кандидат-президентът.

На срещите в Айтос и Карнобат присъстваха Деница Златева – член на ИБ на БСП, народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Петър Кънев и Атанас Зафиров, председателят на областния съвет на БСП-Бургас Николай Тишев, председатели на общински съвети от областта, членове и симпатизанти на партията и много граждани.