Стоян Мирчев: Борисов саботира в последната минута кандидатурата на Ирина Бокова

Сеп 30, 2016 Новини БСП в медиите 0 1062

Случващото се около кандидатурата на Ирина Бокова е саботиране на шансовете на Източна Европа от българска страна, да имат представител на високия пост

„Пълна подигравка за България е поведението на премиера Борисов. Бокова беше издигната от миналото правителство и Борисов подтвърди нейната кандидатура. Сега именно той я саботира в последната минута.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Стоян Мирчев по БТВ Радио. По думите му Бокова е разпознаваем човек в челните места за следващ ръководител на ООН. „Няма земна сила, която да избере Кристалина Георгиева, защото тя е бюрократ”, коментира той. Според него случващото се около кандидатурата на Ирина Бокова е саботиране на шансовете на Източна Европа от българска страна, да имат представител на високия пост в ООН.

Явно има проблем в управляващо мнозинство, ако опрат до нашите 38 депутати да им оправят кворума

„Подготвяме вот на недоверие и преговорите се водят успоредно с пленарните заседания. Явно има проблем в това управляващо мнозинство, ако опрат до 38 депутати от БСП да им оправят кворума”, коментира Стоян Мирчев.

Той обясни, че депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са били на работа и са се  регистрирали, но ГЕРБ не са успяли да съберат кворум. „В предишното събрание ГЕРБ твърдяха, че опозицията няма отговорност за кворума. Те, когато са опозиция протестират, а не работят. Ние като сме опозиция работим за хората. Помня Борисов как си показваше главата на вратата да види какво се случва в залата и после изчезваше”, заяви Мирчев.

Според него Борисов преди се е събуждал с различно мнение, което е променял през деня. „Лошото е, че сега той дори не се събужда. Чака да му кажат по телефона какво да бъде настроението му и какво решение да вземе. За пореден път ГЕРБ злепоставиха България и българския народ”, каза още той.