Казанлъшките социалисти почетоха паметта на септемврийци

22.09.2016 г.

Членове и симпатизанти на БСП в Казанлък почетоха загиналите в Септемврийското въстание. Те сведоха глави пред паметника на Септемврийци край град Крън. С едноминутно мълчание и поднасяне на цветя те отбелязаха 93 години от изпухването на Септемврийското въстание през 1923 г.

На паметника на септемврийци присъстваха Николай Терзиев – член на НС на БСП и председател на БСП в Града на розите, Радослав Динчев – зам. председател на БСП, членове и симпатизанти. Терзиев поздрави всички присъстващи и подчерта значението на тази дата в историята на България, която не бива да бъде забравяна.

Слово произнесе и членът на ИБ на НС-Казанлък Пламен Димитров, „Днес отбелязваме 93 - тата  годишнина от избухването на Септемврийското въстание – една историческа дата важна не само за нашата партия, но и за българската  държава.“, подчерта в словото си Димитров. Той каза още, че преди 93 години в ранните часове на 13-ти септември въстанието  избухва първо в Мъглиж , а малко по късно обхваща Казанлък  и региона. „Истинските исторически факти са че през септември 1923 година избухва едно от първите въоръжени въстания  срещу фашизма  и срещу неговото налагане в България.“, каза Пламен Димитров пред паметника на „Септемврийци“ Димитров подчерта още в своето слово, че дължим признателност на загиналите, на ранените в Септемврийското  въстание, както и на техните наследници . „Ние всички днес помним и няма да забравим техния подвиг!“, категоричен бе Пламен Димитров.