Проф. Стефан Данаилов: С ген. Радев ще успеем да променим статуквото

Сеп 25, 2016 Новини БСП в медиите 0 1037

Трябва всички да даваме силите си и енергията си в името на общите каузи

„С ген. Радев ще успеем да победим статуквото”. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на БСП и председател на Инициативния комитет за издигане на кандидатурата за президент на ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова, проф.  Стефан Данаилов. Той подчерта, че е оптимист за победата на левицата, защото народът иска промяна на статуквото и много отдавна я чака. „Всички други кандидати в президентската надпревара с изключение на ген. Румен Радев са участници в това статукво. Как да повярваме, че те ще променят нещата”, категоричен бе Данаилов. Той подчерта, че генералът не е участвал в политически игри, задкулисия и кражби. Той допълни, че до преди да се кандидатира за президент ген. Радев е имал една работа - да пази небето на България и сигурността на нацията ни.

Данаилов подчерта, че членовете на БСП и симпатизантите и са изключително положително настроени към кандидатурата на генерала. Според него на предстоящите избори основния опонент на левицата ще бъде ГЕРБ.

„Аз не съм в БСП просто за да съм партиец и да чакам нещо от нея. Наистина я обичам и вярвам и нея. Трябва всички да даваме силите си и енергията си в името на общите каузи”, заяви той.

Борисов да каже пред НС за какво ще използва 160 млн. от ЕС


На въпрос относно бежанския поток минаващ през България, Данаилов каза, че опасността да станем буферна зона е голяма. По –думите му ако 160 млн. с които се хвали премиерът, че е извоювал за българия от ЕС бъдат използвани за строежа на бежански лагери, както бе съобщено от ЕС, тази опасност е съвсем реална. „За да е спокойна нацията е редно да застане министър-председателят пред Народното събрание и да каже за какво ще бъдат използвани тези средства”, категоричен бе Даналов.

Той обаче подчерта, че не може да приеме тази евентуална опасност да бъде залагана на карта, за да се печелят политически дивиденти. 

По повод на отношенията между България и Русия и скорошните събития последвали изказвания на руски депутат, Данаилов заяви, че няма как това да повлияе на дългогодишните и дълбоки отношения между двата народа и попита защо навъдилите се патриоти не реагират по подобен начин когато един английски политик си позволява сериозно да обижда България.  Данаилов заключи, че не само исторически и емоционално, но и от гледна точка на националния интерес на България е добре да възстановим отношенията си с Русия.