ПЕС е все по-загрижена за отношението към Българската социалистическа партия

Дек 08, 2009 Новини БСП 0 1738

Партията на европейските социалисти (ПЕС) е все по-загрижена за отношението към нейната партия-членка БСП, която в момента е в опозиция в България

Партията на европейските социалисти (ПЕС) е все по-загрижена за отношението към нейната партия-членка БСП, която в момента е в опозиция в България. След изборите през юли, новото дясно правителство предприе действия, които се отклоняват от принципите на демокрация и предложи Българската социалистическа партия да бъде забранена. Това заяви председателят на ПЕС Пол Нируп Расмусен. По време на провеждащия се Конгрес на ПЕС в Прага, той изрази своята загриженост за приоритетите на новите управляващи. Расмусен заяви- “Правителството избра да използва всеки ден от своето управление не за справяне с реалните проблеми на страната. Вместо това, то използва политически репресии, за да накара опозицията и най-вече Българската социалистическа партия да замълчи.”

Расмусен добави, че е “загрижен за мащаба и интензитета на тези репресии срещу политическите опоненти и най-вече срещу партията-членка на ПЕС, защото напомнят за едни по-мрачни времена.”

“Времената са трудни за лявото в България.  Наше задължение като европейски социалистически, социалдемократически и прогресивни партии е да подкрепим БСП и нейните усилия да защити не само партията и нейните членове, но и гражданите на България от това некомпетентно, но агресивно правителство”, заключи Расмусен.