Представиха книга за Георги Йорданов

В Драматичен театър „Стефан Киров" в Сливен тази вечер бе представена книгата „Живот на длан

В Драматичен театър „Стефан Киров" в Сливен тази вечер бе представена книгата „Живот на длан. Думи за Георги Йорданов" на издателство „Захарий Стоянов" и Университетско издателство „Св. Климент Охридски". На представянето за книгата, посветена на бившия министър на културата, образованието и науката във времето преди Десети ноември говори директорът на издателство „Захарий Стоянов" Иван Гранитски.

Книгата излиза по повод 75-годишния юбилей на Георги Йорданов. Това е  сборник с впечатления и мисли за него, а инициативата е на колеги, другари и приятели на сливналията.

На страниците на книгата има мнения и спомени на изтъкнати български творци, научни дейци, общественици, влиятелни лица от чужбина и др. Те признават, че Георги Йорданов е оставил трайна следа в биографията на редица творци, учени, спортисти, строители и др.

Д-р Алексиев в качеството си на заместник председател на Общински съвет Сливен връчи  почетен знак "За граждански принос" за 2009 година на Георги Йорданов. Наградата бе присъдена  за съществен личен принос за издигане на духовния и обществен престиж на Община Сливен и висока гражданска отговорност.