Станишев към младите хора: Участвайте в политиката и променяйте това, което не ви харесва

Дек 04, 2009 Новини БСП 0 1788

  Участвайте в политиката

 

Участвайте в политиката. Това е единственият начин да промените живота, да промените това, което не ви харесва. С тези думи председателят на НС на БСП Сергей Станишев се обърна към победителите в конкурса на Националния съвет на партията.

Станишев отбеляза, че днес трудно може да се води спор в обществото за важни и същностни въпроси. За пример лидерът на БСП даде дебатите в Народното събрание за бюджета за следващата година. „Управляващата партия от 17 часа дискусия по бюджета на второ четене говори само 58 минути, въпреки че точно в такива теми се обсъжда същността на политиката - какво се прави за развитието на икономиката, за възрастните, за младите хора, за майките с деца, как да преодолеем кризата ", коментира Станишев. По думите му в последните години същността на политиката се измества от чалга-политиката.

В рамките на конкурса на НС на БСП, който се провежда за девета поредна година, бяха дадени четири годишни стипендии и седем еднократни поощрителни награди. Съвместно с в."Дума" беше присъдена и едногодишната учебна стипендия на името на Стефан Продев.

Общо 53-ма студенти от цяла България участваха в конкурса. Те разработиха есе по една от зададените им теми:

  • Възможностите, които дава членството на България в ЕС за ускоряване на социалното ни развитие.
  • Необходими условия за подкрепа на пълноценната реализация на младите хора в България.
  • Какво одобрявате и какво не одобрявате в политическата практика на БСП?
  • Кой печели и кой губи от информационния и глобализиран характер на обществото?

В комисията, оценила есетата, участваха Юрий Борисов, Велислава Дърева, Георги Георгиев, Мая Буковска и Жулиета Авджиева.