Нинова: Ген. Румен Радев е кандидатът на БСП за президент

Авг 17, 2016 Новини БСП 0 4831

БСП е готова за тези избори и ще ги спечели

„На първи тур имаме номинация за кандидат на БСП за президент и това е ген. Румен Радев“. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова. Тя обясни, че от кандидатите, които са били изслушвани, Илияна Йотова, Янаки Стоилов и Марио Трайков са си направили самоотвод. „На гласуване бяха подложени три кандидатури – проф. Румен Гечев, ген. Румен Радев и Таско Ерменков“, каза още тя. По нейните думи са гласували 151 членове на НС на БСП. „Имаме една недействителна бюлетина и следният резултат: ген. Румен Радев – 99 гласа, проф. Румен Гечев – 38 гласа, Таско Ерменков – 13 гласа. БСП е готова за тези избори и ще ги спечели“, категорична е лидерът на социалистите.

Нинова посочи, че днес е взето решение на пленума първо да бъде издигнат кандидатът за президент, а вицепрезидент ще бъде посочен по-късно, като до момента имена не са обсъждани. „Ген. Радев е номиниран от 19 общински конференции и те в зала изразиха аргументите си. Заставам зад кандидатурата му и гарантирам победа на тези избори“, каза още Корнелия Нинова.

По време на пресконференцията ген. Румен Радев благодари за номинациите, направени от членовете на левицата по време на вътрешнопартийното допитване и допълни, че именно лидерът на БСП Корнелия Нинова го е информирала за този факт.