Млади социалисти с благотворителна инициатива в помощ на малкия старозагорец Калоян

500 лева събра благотворително състезание по федербал „Помогни на дете с перце”, организирано от младежката организация на БСП – Стара Загора

500 лева събра благотворително състезание по федербал „Помогни на дете с перце”, организирано от младежката организация на БСП – Стара Загора. Парите са за лечението на малкия Калоян Митев от областния град, който е с вродена малформация на лявата ръка. В състезанието взеха участие 10 двойки, които припомниха забавно своята детска игра и дори показаха завидни умения пред  разхождащите се старозагорци в прохладната събота в парк „Аязмото”. Рефери на спортната проява бяха Борис Йорданов и Петър Емилов от  Дома за възрастни хора с физически увреждания в  Стара Загора. Всички участници в спортната проява пуснаха в кутията средства за лечението на 18-месечния Калоян.

Състезанието откриха двамата млади зам.-председатели на Областния съвет на  БСП Даниела Лекина и Пламен Караджов под зоркото око на областния лидер Румяна Динева, която още в началото на своя мандат подчертано открои млaдeжкaта aктивнocт за приоритет на социалистите. Атрактивна игра, извън турнира, показа  на младите активисти общинският председател Валентина Бонева. В надпреварата се включиха и областният председател на младите Диана Михалева и Десислава Йорданова от Пловдив, членове на НС на МО в БСП.

Оспорваната игра излъчи победителят - 30-годишният Владимир Грамовски, следван от Христо Стоев и Генади Златев. И  на тримата бяха връчени грамоти и медали за отличните им умения.

„Дори и с малко средства, ако повече хора помогнат, ще се реализира успешно и навременно оперативното лечение на Калоян, което е  на стойност 60 хиляди лева. Семейството е събрало половината сума, а операцията ще е през м. ноември в чужбина.  

"Нашата благотворителна проява по повод международния ден на младежта под надслов „Младите за млади”, се осъществява и със съдействието на общинските съветници Климент Пенчев, Иван Митров и проф. Бойчо Биволарски”, каза д-р Неделчо Маринов, председател на Младежкото обединение на БСП-Стара Загора.
След приключването на състезанието, кутията със събраните средства беше предадена на бащата на Калоян, който всеки ден със своята съпруга се молят чудото да се усмихне и да видят детето си със здрава ръчичка.

Ако искате да помогнете на Калоян Станимиров Митев, банковата сметка е:

Pro Credit Bank
IBAN:BG87PRCB92301048365710
BIC:PRCBBGSF
Титуляр на сметката: Станимир Стефанов Митев