Петър Димитров предлага Симеон Дянков за почетен член на БСП

Добрич

Добрич. На среща с обществеността в Каварна народният представител от БСП от Добричка област и бивш икономически министър Петър Димитров каза, че ще предложи финансовия министър Симеон Дянков за почетен член на БСП, защото с хаотичните си действия и ежедневни гафове упорито работи срещу имиджа на ГЕРБ.

В условията на криза държавата трябва да разходва средства, за да може  бизнесът да оцелее. Това ще му позволи да не съкращава работници и да не намалява заплати" - каза още П.Димитров. Според него, тоталното свиване на всички държавни разходи, както и забавянето на социалните плащания  има по-скоро прокризисен, отколкото антикризисен ефект.

Петър Димитров прогнозира, че дори в края на този мандат страната ни няма да е достигнала нивото на икономическо развитие от края на мандата на кабинета „Станишев". Това по думите му в никакъв случай не означава европейски стандарт на живот, каквито бяха предизборните обещания на новите управляващи, уточни той.

Като друг тревожен процес Петър Димитров посочи унищожаването на административния капацитет на държавата, което неминуемо ще се отрази на ефективното усвояване на средствата от европейските фондове.