Свиленски пита Московски: Оказва ли ръководството на летище „София” натиск върху служителите в полза на концесионирането му?

Концесиониране на най-голямото българско летище имат значение и за националната сигурност и за икономиката на държавата

„Оказва ли ръководството на летище „София” натиск върху служителите в полза на концесионирането му?”. Този въпрос отправи народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски към министъра на транспорта Ивайло Московски. Той обясни, че предприетите действия за концесиониране на най-голямото българско летище „София” имат значение и за националната сигурност и за икономиката на държавата. „Водената политика от правителството на кабинета "Борисов 2" е в посока летището да бъде концесионирано. Там обаче работят 2200 служители, които не са съгласни с това, както и множество български граждани”, коментира социалистът.

„Казвате, че вие сте дясно правителство, концесионирането е десен метод. Кое обаче ви кара да мислите, че България 35 години ще има десни правителства, та предприемате действия за толкова години напред?”, обърна се Свиленски към транспортния министър.

Свиленски отправи и въпроса, дали ръководството на летището е натискало служителите му да не участват в стачни действия против концесията и ограничавани ли са им правата за синдикална и гражданска дейност.

По думите му от отговора на министър Московски е станало ясно, че ръководството е оказало натиск. „Те трябваше да окажат съдействие на служителите да отидат на това шествие, а не на дирекцията да проверяват кой е отишъл”, заключи Георги Свиленски.