Управляващите показват пълна неграмотност

Nov 28, 2009 Новини БСП 0 1636

  Страната ни е изтикана в периферията на формирането на европейските политики     По време на дебатите в парламента за новия бюджет управляващите показаха пълна неграмотност

 

Страната ни е изтикана в периферията на формирането на европейските политики

 

 

По време на дебатите в парламента за новия бюджет управляващите показаха пълна неграмотност. Бях потресен, че депутатите от ГЕРБ и финансовият министър Симеон Дянков бъркат бюджет и фискален резерв. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Първомай, където участва в отбелязването на  110-тата годишнина от основаването на социалистическото движение в града.

Лидерът на БСП припомни обещанието на финансовия министър, че ще спре контрабандата, с което ще гарантира 2 милиарда лева постъпления в държавния бюджет. „Къде са тези пари сега? И за догодина ги няма. Пълна некадърност", коментира Станишев. По думите му "реално погледнато, държавата през последните месеци е на автопилот".

Лидерът на БСП е скептичен за това, че управляващите ще обърнат внимание на алтернативния бюджет, който предлагат социалистите. „Мнозинството просто не иска да го чуе", отбеляза бившият премиер. Станишев изтъкна, че в последните три месеца премиерът Борисов открива десетки и стотици обекти, финансирани и строени от предишното правителство. „Същевременно говори как всичко е разграбено и похарчено", добави лидерът на социалистите.  

Станишев определи като провал на Бойко Борисов отреденият за Румяна Желева най-незначителен от политическа и икономическа гледна точка ресор в Европейската комисия. „За този провал обаче ще плащаме всички ние като страна - по-малко влияние, по-малки възможности", коментира лидерът на БСП. По думите му страната ни на практика е изтикана в периферията на формирането на европейските политики. „Авторитетът на една страна се гради трудно, с много усилия, търпение, ясни приоритети и идеи. Само със самохвалби не става", каза в заключение Станишев.