БСП-младежи с Национална кампания “Базар за млади майки”

01.06.0216 г.

На 1 юни 2016 година, по случай Деня на детето, социалисти от Младежкото обединение в БСП от областите Перник, Велико Търново и Ямбол организираха инициатива за раздаване на безплатни детски дрешки и играчки. Кампанията пожъна голям успех и зарадва малки и големи. 

Проектът започва още през 2010 година в Перник и както казва Евелина Венкова – член на МО в БСП – Перник и член на НС на МО в БСП, тази година кампанията вече е „първолаче”. Инициативата стартира с активната помощ на Червения кръст и директорите на редица детски заведения в града.

А защо точно базар за младите майки?

Според мнението на младежите от МО в БСП – Перник в днешно време е трудно за един родител да отгледа детето си качествено. Цените на детските стоки са високи, често и надвишават цените на стоките за възрастни, а едно дете расте бързо и има нужда от постоянно подновяване на дрешки и играчки.

Кампанията се радва на голям успех, както от страна на количеството събрани продукти, така и поради големия интерес към нея. На въпрос „Как може всеки гражданин да се включи в инициативата следващия път?”, Евелина Венкова сподели, че всеки може, като донесе по нещо.

Според социалистите от МО в БСП – Велико Търново, които също се включиха в кампанията, това е инициатива, която обединява различни хора в името на една социална кауза.

За младежите от Велико Търново целите на проекта с мото „Заедно можем повече” са подпомагане на семейства, които нямат финансова възможност, за да бъдат по-усмихнати децата им по случай Деня на детето.

В рамките на две седмици, на определен пункт в града, младежите са събирали даренията, след което са разпределили и подредили всичко в кутии, украсени ръчно от тях. На 1 юни, на украсени с балони щандове, младите социалисти раздадоха даренията за по-малко от два часа.

“Наша цел в инициативата да се превърне в традиционна кампания и още на есен, за първия учебен ден, да се организира втори епизод на безплатния базар.”, сподели Валерия-Тереза Дончева – член на НС на МО в БСП и секретар на ръководството на Младежкото обединение в БСП с ресор “Социална политика”.

 И младежите от МО в БСП – Ямбол подаряваха детски дрешки, книжки и играчки на децата от града под надслов “Дари дрешка,подари усмивка!”. Дарителската дейност на благотворителната инициатива продължи една седмица. Всеки родител, който имаше желание и възможност да донесе дрешки и играчки, го направи с цел да вдъхне нов живот на даренията.

“Отзоваха се много граждани, които нямат деца, но искаха да се включат в инициативата, и ни предоставиха много нови играчки.”, сподели Николина Генчева – член на НС на МО в БСП и председател на МО в БСП – Ямбол.

Социалистите от МО в БСП се надяват тази кампания да продължи да се развива и да се обърне по-голямо внимание на солидарността в нашето общество.