Сергей Станишев: Гласувах за промяна в София

Nov 15, 2009 Новини БСП 0 1428

  Гласувах за промяна в София, защото вече 20 години Столична община се управлява от десницата и резултатите не са толкова вдъхновяващи за повечето граждани на столицата

 

Гласувах за промяна в София, защото вече 20 години Столична община се управлява от десницата и резултатите не са толкова вдъхновяващи за повечето граждани на столицата. Имам предвид и движението, и състоянието на околната среда, сметосъбирането и много други проблеми. Това каза председателят на НС на БСП Сергей Станишев след като гласува в столичното музикално училище "Любомир Пипков".

"Гласувах за кандидата на БСП Георги Кадиев, защото той е носителят на промяната на тези избори. Той е човек, който има професионали качества, има характер, може да управлява добре общината и съм сигурен, че той е добрият кандидат", добави Станишев. Председателят изтъкна, че в интернет сайт за социологически проучвания столичани вече са описали профила на желания от тях бъдещ кмет. „Европеец по стил на поведение, технократ и мъж" - такъв е и кандидатът на социалистите.

Лидерът на БСП обясни, че е разбираема ниската избирателна активност, защото това са частични местни избори. „Вярвам, че хората на левицата, социалистите, а и всички софиянци, които искат някаква промяна в столицата, имат тази възможност, като направят своя избор днес", каза още той. Станишев изрази надежда, че БСП ще стигне до балотаж. „Ще ни е трудно да спечелим на първи тур", добави председателят.