България повече от всякога се нуждае от силна БСП

Nov 13, 2009 Новини БСП 0 1620

  Сергей Станишев връчи сертификатите на 53 млади политици, завършили обучението си по политически мениджмънт по проекта „Академия за социална политика"   Най-добрият начин да промениш света според своите ценности и идеали е да участваш в процеса

 

Сергей Станишев връчи сертификатите на 53 млади политици, завършили обучението си по политически мениджмънт по проекта „Академия за социална политика"

 

Най-добрият начин да промениш света според своите ценности и идеали е да участваш в процеса. С тези думи председателят на НС на БСП Сергей Станишев се обърна към випускниците от Института за социална интеграция. По думите му БСП се намира в труден период на остра политическа атака от управляващите с една цел - да бъде изтласкана в периферията. „Затова имаме една много важна мисия - да опазим нашата ценностна система, да удържим на атаките и да бъдем реалната опозиция", каза лидерът на социалистите. Станишев изтъкна, че днес България се нуждае още повече от силна лява партия, защото задълбочаването на икономическата криза ще иска силна социална борба за хората и няма кой друг да я изнесе, освен БСП.

Според председателя на БСП напоследък в страната ни политическата култура драматично спада и всичко се развива около скандали. Това обаче според лидера на социалистите е временно. „Трябва да се развием като общество, за да се стигне до една устойчива политическа система", обясни Станишев.

Председателят на БСП припомни времето, когато е започнал работа в партията в началото на 90-те години. Той изтъкна, че тогава в централата на партията е имало много малко млади хора и всички са се учили на принципа на „проба и грешка". „Това е изключителна възможност за вас за трупане на опит и знания", каза Станишев. Той посъветва младите политици да поддържат връзката помежду си, никога да не униват и никога да не се отчайват.

В края на срещата лидерът на БСП връчи на випускниците сертификатите от Института за социална интеграция. Завършилите са 53 души. 52-ма от тях са от редиците на БСП и един е от Движението за социален хуманизъм.

За пета поредна година млади политици от цялата страна успешно завършват обучението си по политически мениджмънт по проекта „Академия за социална политика" на Института. Първенците на випуска са: Кристина Даракчиева от Велинград, Искрен Пенчев от Добрич и Стефан Ханджиев от София. Техните оценки са базирани на писмени работи на тема: „Какво е лявото мислене в 21 век?". Всеки един от випускниците получи и подарък книга. Досега повече от 320 млади политици са минали през тази система на обучение.